WikiAkademia Shqiptare Një projekt i Open Labs për promovimin e Wikipedia në gjuhën shqipe.

Wiki Women Camp 2015

Wiki Women Camp 2015

Në botën e wikipedias, numri i femrave që kontribuojnë në Wikipedia është shumë më i vogël se numri i meshkujve. Të dhënat nga Wikipedia në gjuhën angleze, e cila është edhe një nga më të mëdhatë, tregojnë se vetëm ~ 12% e redaktorëve janë femra….

Continue reading →

Wiki Women Camp!

Wiki Women Camp!

(English below) Në botën e wikipedias, numri i femrave që kontribuojnë në Wikipedia është shumë më i vogël se numri i meshkujve. Për shembull, të dhënat nga Wikipedias në gjuhën angleze, e cila është edhe një nga më të mëdhatë, tregonë se vetëm ~ 12%…

Continue reading →

WikiAkademia Shqiptare mbështetë Wiki Academy Kukës!

WikiAkademia Shqiptare mbështetë Wiki Academy Kukës!

WikiAkademia Shqiptare mbështwt Wiki Academy-n e cila do të mbahet më 28 dhe 29 Mars në Kukës. Akademia e Wikipedia-s përfshinë trajnimin e të rinjëve për të kontribuar në Wikipedia duke përfunduar me një fundjavë të plotë dedikuar shkrimit të artikujve në Enciklopedinë e Lirë…

Continue reading →

WikiAcademy në Kukës.

WikiAcademy në Kukës.

“a community … a dedicated group of a few hundred volunteers” Kjo është motoja me të cilën vazhdon të promovohet Wikipedia, enciklopedia më e madhe online e hapur për të gjithë dhe kjo moto vazhdon të motivojë eventet Wiki. Këtë rradhë Wiki Academy udhëton në…

Continue reading →

Kalendar me foto nga Wiki Loves Monuments

Kalendar me foto nga Wiki Loves Monuments

Në këtë fillim viti sigurisht që të gjithë kërkojmë të gjejmë një kalendar interesant për të shoqëruar muajt e 2015-s. Për këtë ka menduar një i apasionuar pas fotove dhe Wikipedias. Sebastian Wallroth ka krijuar kalendar muri me fotot e ngarkuara në Wiki Commons, për…

Continue reading →

WikiAcademy in CEEM 2014.

WikiAcademy in CEEM 2014.

ABOUT CEEM! Wikimedia CEE Meeting is a meeting of the Wikimedians of Central and Eastern Europe. The idea was conceived at an informal meetup that took place on 6 August 2011 at Wikimania 2011 in Haifa. Most of the attendees from the countries of the…

Continue reading →

Momente nga Wikipedia Weekend!

Momente nga Wikipedia Weekend!

DITA 1 |01/11/2014| Momente nga dy ditet e Wikipedia Weekend. Falenderojmë Gimin, Violen dhe Elvinin për fotot. Të gjitha fotot janë nën licensën Creative Commons ShareAlike 3.0. Që do të thotë mund ti ndani në rrjetet sociale, dhe ti shkarkoni nga webiste.   DITA 2 |02/111/2014|

Continue reading →

WikiAkademia and AdaCamp in Berlin!

WikiAkademia and AdaCamp in Berlin!

She believed, she could, so she did.   I’ve been to a number of open source and technical conferences over the last few years, most of which I’ve thoroughly enjoyed. But AdaCamp is a special kind of experience. AdaCamp is a conference dedicated to increasing…

Continue reading →

Wiki Loves Monuments!

Wiki Loves Monuments!

Kosova dhe Shqipërinë këtë vit janë pjesë e garës ndërkombëtare te organizuar nga Wikipedia: Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments është një konkurs ndërkombëtar fotografish të monumenteve kulturore, i organizuar nga Wikimedia këtë shtator. Organizatorët — FLOSSK në Kosovë dhe Open Labs në Shqipëri — dëshirojnë të promovojmë trashëgiminë dhe kulturën e…

Continue reading →

WikiAkademia and Balccon2k14

WikiAkademia and Balccon2k14

This article is written by Greta Doçi the representative of Open Labs and Wikiakademia at Balccon2k14. Will a single congress change your life? Probably not. But it can feel like a magical portal to learning and meeting new people. Just a week ago, the 2nd Annual…

Continue reading →

Page 1 of 3 1 2 3