Tag archive for WikiAkademia Shqiptare

WikiAkademia Shqiptare mbështetë Wiki Academy Kukës!

WikiAkademia Shqiptare mbështetë Wiki Academy Kukës!

WikiAkademia Shqiptare mbështwt Wiki Academy-n e cila do të mbahet më 28 dhe 29 Mars në Kukës. Akademia e Wikipedia-s përfshinë trajnimin e të rinjëve për të kontribuar në Wikipedia duke përfunduar me një fundjavë të plotë dedikuar shkrimit të artikujve në Enciklopedinë e Lirë…

Continue reading →

WikiAkademia and Balccon2k14

WikiAkademia and Balccon2k14

This article is written by Greta Doçi the representative of Open Labs and Wikiakademia at Balccon2k14. Will a single congress change your life? Probably not. But it can feel like a magical portal to learning and meeting new people. Just a week ago, the 2nd Annual…

Continue reading →

WikiAkademia: Prezantim i projektit dhe përkthim i platformës Wikimedia në shqip

WikiAkademia: Prezantim i projektit dhe përkthim i platformës Wikimedia në shqip

U bënë pothuajse 7 muaj që kur nisem turin e e parë të WikiAkademise nëpër qytetet e Shqiperisë dhe Treva. U nis në Tetove të Maqedonise vazhduam në Durrës dhe më pas në Elbasan. Pjesë e turit u bë dhe pjesëmarrja në konferencen e pare…

Continue reading →

OSCAL2014 DHE WIKIAKADEMIA

OSCAL2014 DHE WIKIAKADEMIA

Open Labs, komuniteti free libre open source në Shqipëri, organizoni edicionin e parë të OSCAL, Open Source Conference Shqipëri, një ngjarje dy ditore dedikuar njohurise se hapur, free software, dhe projektet të tilla si Wikipedia, Creative Commons, Linux dhe më shumë . OSCAL u mbajtë…

Continue reading →

WikiAkademia viziton dhe gjimnazin Kiril Pejçinoviq në Tetovë

WikiAkademia viziton dhe gjimnazin Kiril Pejçinoviq në Tetovë

Momente nga aktiviteti i WikiAkademisë në gjimnazin publik  ne qytetin e Tetovës. Mbi 30 nxënës u infomruan rreth rëndësisë së enciklopedisë Wikipedia si dhe mësuan se si mund të krijojnë lehtësisht artikuj në këtë platformë. Duke krijuar artikullin e parë Nxënësit gjatë prezantimit Anëtarët e…

Continue reading →