Tag archive for Open Labs

WikiAcademy në Kukës.

WikiAcademy në Kukës.

“a community … a dedicated group of a few hundred volunteers” Kjo është motoja me të cilën vazhdon të promovohet Wikipedia, enciklopedia më e madhe online e hapur për të gjithë dhe kjo moto vazhdon të motivojë eventet Wiki. Këtë rradhë Wiki Academy udhëton në…

Continue reading →

WikiAkademia and Balccon2k14

WikiAkademia and Balccon2k14

This article is written by Greta Doçi the representative of Open Labs and Wikiakademia at Balccon2k14. Will a single congress change your life? Probably not. But it can feel like a magical portal to learning and meeting new people. Just a week ago, the 2nd Annual…

Continue reading →

Workshop – Redaktim teksti, futja e imazhit në artikujt e Wikipedia-s Shqiptare/Përkthim

Workshop – Redaktim teksti, futja e  imazhit në artikujt e Wikipedia-s Shqiptare/Përkthim

Workshopi i rradhës u zhvilluan në Tiranë në ambjentet e Open Labs, ku ndryshe nga herët e tjera përvec tregimit se si hapet një llogari për  ato që kishin ardhur per herë të parë në komunitetin Wikipedia, u tregua sesi mund të redaktohet teksti me…

Continue reading →

WikiAkademia fillon në Universitetin Shtetëror të Tetovës

WikiAkademia fillon në Universitetin Shtetëror të Tetovës

Në Universitetin Shtetëror të Tetovës, sot u bë prezantimi i WikiAlbania për enciklopedinë Wikipedia në gjuhën shqipe. Ky aktivitet është projekt i përbashkët i USHT-së në bashkëpunim me Shoqatën Open Labs nga Shqipëria, e cila është themeluese e WikiAkademisë Shqiptare në Shqipëri dhe Shoqatës “Josif…

Continue reading →