Në këtë fillim viti sigurisht që të gjithë kërkojmë të gjejmë një kalendar interesant për të shoqëruar muajt e 2015-s. Për këtë ka menduar një i apasionuar pas fotove dhe Wikipedias. Sebastian Wallroth ka krijuar kalendar muri me fotot e ngarkuara në Wiki Commons, për konkursin Wiki Loves Monuments 2014 në të cilin për herë të parë mori pjesë dhe Shqipëria dhe Kosova.

Wiki Loves Monuments është një konkurs vjetor ndërkombëtar fotografish të monumenteve të kulturës, që organizohet nga Wikimedia. Sipas deklaratave të kësaj të fundit, në vitin 2014 janë ngarkuar mbi 321 mijë foto të ndërtesave historike dhe monumenteve të trashëgimisë kulturore nga 41 vende të botës. Nga Shqipëria dhe Kosova u ngarkuan në total 1249 foto, nga të cilat u përzgjodhën 10 nga secili shtet. Listën e plotë të fituesve mund ta shihni këtu.

Sebastian Wallroth ka përzgjedhur 12 foto, pavarësisht fotove fituese, të cilat përfaqësojnë sipas tij më mirë secilin prej 40 shteteve. Në vijim kalendari me fotot nga Shqipëria dhe të gjithë kalendarët e krijuar prej tij mund t’i shkarkoni falas këtu.

Faleminderit Sebastian :)