WikiAkademia Shqiptare

Një prezantim që do të udhëtojë në qytete të ndryshme të trevave shqipfolëse, me qëllim aktivizimin e të rinjve dhe ekspertëve të projektit të dijes së hapur (open knowledge) Wikipedia për të rritur numrin dhe përmirësuar cilësinë e artikujve në shqip.

G+-Banner-01

 • Cfarë është Wikipedia?

  Eshtë një encikplopedi internetike që i jep akses të lirë milliona njerëzve çdo ditë. Me mbi 30 milion artikuj në 287 gjuhë dhe me mbi 4.4 milion artikuj ne versionin anglisht konsiderohet pishtar i dijes së hapur. Versionin shqip mund ta gjeni në sq.wikipedia.org

 • Përse Wikipedia?

  Nuk ka asgjë më të përshtatshëm se Wikipedia në qoftë se jeni duke kërkuar për disa informata të shpejta, apo doni të merrni një kuptim bazë të asaj që do të thotë diçka para se të fillonte më të thellë hulumtime, ju mund të merrni çfarë ju duhet nga Wikipedia.

 • Kush e organizon?

  Open Labs është qendra e komunitetit Shqiptar promovues të teknollogjive dhe kultures open source si dhe dijes së hapur. Komuniteti organizon takime javore për zhvillimin e mëtejshëm të projekteve si Wikipedia, Linux, Mozilla, WordPress, LibreOffice etj.

 • Si mund të bëhem pjesë?

  Në qoftë se dëshironi ti bashkoheni projektit si vullnetar, akademik, një organizatë, kompani ose si një organ i pushtetit lokal ose qëndror mund të ndihmoni iniciativën me një nga mënyrat që mund të gjeni në mënyrë të detajuar këtu.

Momente të WikiAkademisë Shqiptare